Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А бе днес се загледах.....,тая надлъжната мрежа има вариант да се премести и като на предните снимки....тоез е многофункционална.....разгледай багажника и ше видиш опциите.....три на брой са...
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщение
      Да, имам. Дойде с колата. Размер ли те интересува?
      Да, размерите. Интересно ми е дали пасва в 159-тката.

Мерси предварително.

Много функционална е тази мрежа и много ми се иска да си намеря една.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

• Имам голямата хоризонтална мрежа в 159-та...мн функционална.
        Търси в някой шоурум мрежа..пробвай с марки като дачия...по-евтини са!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Имам голямата хоризонтална мрежа в 159-та...мн функционална.
          Търси в някой шоурум мрежа..пробвай с марки като дачия...по-евтини са!

Дали са същите разстоянията между вертикалните отвори в калника?

Говоря за вертикалната мрежа обаче. като от тенис на маса.

Comment

• E па аз съм като рибар...сложих си и друга мрежа в багажника.....захващам я за пода...от Шкода Октавия....много добре пасва.....да не ми се търкалят бутилките))

Comment

• Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
              Дали са същите разстоянията между вертикалните отвори в калника?

Говоря за вертикалната мрежа обаче. като от тенис на маса.
              Сега ги мерих - точно 14 см е (от долен край до долен край).
              Subaru Legacy 3.0R
              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщение
                Сега ги мерих - точно 14 см е (от долен край до долен край).
                A разстоянието м/у ляв и десен калник?

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  E па аз съм като рибар...сложих си и друга мрежа в багажника.....захващам я за пода...от Шкода Октавия....много добре пасва.....да не ми се търкалят бутилките))

Искам и аз мрежа. Драснете лс ако забележите някой да продава.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

• 89 см широка на 22 см висока е мрежата , като спокойно може да я разтегнеш поне още 2- 3 см
                    между калниците разстоянието е 90 см
                    междуосието на крачетата на пластмасите е 14 см
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                      89 см широка на 22 см висока е мрежата , като спокойно може да я разтегнеш поне още 2- 3 см
                      между калниците разстоянието е 90 см
                      междуосието на крачетата на пластмасите е 14 см
                      Мерси много! Това е моята мрежа. 1:1 са размерите с на 159-тката.
                      Сега остава и да се намери от някъде.

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                        Искам и аз мрежа. Драснете лс ако забележите някой да продава.
                        Мисля, че имах една в гаража...пак от Октавия....но става само за пода......ако не е придобила крака на феста ще ти я донеса......ти да не забравиш една студена бира)

Comment

• Хах, биричка ще има, дори и без мрежа
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

• Ей тука мернах нещо интересно.
                            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

• Здравейте. Ако това не е правилното място за моето запитване, моля модераторите да го преместят.

Малко предистория:
                              От известно време си търся кола за първа и попаднах на една страхотна оферта от приятел на баща ми, който се занимава с вкарване на коли. Колата е алфа 156 1.9 jtd, тъмно сива с обикновен салон. Абе кукличка, направо.

Като обикновен човек прекарах няколко дена във форума ви и четох впечатления, разход и прочие и добих някаква представа. Проблемният въпрос е поддръжката, за който не си съставих еднозначно мнение.

Писано е немалко за евентуално по-слабата предница на алфата и най-различни други малки особености, които не ме уплашиха, докато не ви влязох в страницата "разходи по колата" или нещо подобно. Там вече ми настръхнаха космите.
                              Въпросът ми е наистина ли са толкова скъпи за поддръжка? Останах с впечатлението, че купуваш кола за 2.500 примерно и всяка година оставяш по 50% от тази сума за консумативи..

Благодаря ви предварително за вниманието

Comment

• Първоначално публикувано от Slobmonster Покажи съобщение
                                Здравейте. Ако това не е правилното място за моето запитване, моля модераторите да го преместят.

Малко предистория:
                                От известно време си търся кола за първа и попаднах на една страхотна оферта от приятел на баща ми, който се занимава с вкарване на коли. Колата е алфа 156 1.9 jtd, тъмно сива с обикновен салон. Абе кукличка, направо.

Като обикновен човек прекарах няколко дена във форума ви и четох впечатления, разход и прочие и добих някаква представа. Проблемният въпрос е поддръжката, за който не си съставих еднозначно мнение.

Писано е немалко за евентуално по-слабата предница на алфата и най-различни други малки особености, които не ме уплашиха, докато не ви влязох в страницата "разходи по колата" или нещо подобно. Там вече ми настръхнаха космите.
                                Въпросът ми е наистина ли са толкова скъпи за поддръжка? Останах с впечатлението, че купуваш кола за 2.500 примерно и всяка година оставяш по 50% от тази сума за консумативи..

Благодаря ви предварително за вниманието
                                Предното окачване на такава кола с оргинални носачи струва около 1000лв., и изкарва да речем 50к. км. Обслужването е около 500лв. и то на толкова километра горе долу. Ако караш по 20-25к. км на година и искаш колата ти да е добре подържана и сигурна само тука си едни 600-700лв. годишно. Накладки, дискове, задно окачване, масла филтри и винаги нещо което да те изненада я съединител я некоя помпа я нещо друго. Като добавиш и задължителните гуми и сумата си става съвсем прилична. Реално за 156 не важи правилото, че видиш ли колата е за 2500лв. и трябва да е евтина за подръжка.
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X